LEVEN MET DE SEIZOENEN

Verwelkom ieder seizoen met een feest, om als mens een te worden met de natuur en mee te bewegen met het ritme van de natuur.

No winter lasts forever, no spring skips its turn

Waarom vieren we seizoensfeesten?

Van oudsher worden er 8 traditionele jaarfeesten gevierd, die in de huidige tijd in de vergetelheid zijn geraakt. Er zijn 4 zonnefeesten en 4 maanfeesten. De zonnefeesten hebben te maken met de stand van de zon en worden gevierd op de hoogtepunt van ieder seizoen. De maanfeesten zijn gebaseerd op de stand van de maan, de sterren en landbouwcyclus en vallen precies tussen de zonnefeesten in.

Al deze feesten helpen je bewust stil te staan bij je eigen ontwikkeling. In de huidige maatschappij is aanstaan en doorgaan heel gewoon geworden. Hoe meer licht er is hoe actiever je kunt zijn, hoe minder licht, hoe meer je je kunt terugtrekken en rust kunt nemen. De natuur doet ons dat heel mooi voor. De verstoring van ons natuurlijke ritme is begonnen met de komst van de gloeilamp. Daarmee werd het in donkere tijden langer licht, met als gevolg dat wij het jaar rond doen alsof het zomer is.

Waar de maanfeesten een nieuw seizoen in de landbouw of veeteelt inluiden, markeren de zonnefeesten een omslagpunt in de energie en helpen je bewust aan te sluiten bij deze energie. Dat is ook de reden dat Marjolein Matters ieder seizoen deze 4 zonnefeesten viert. Zodat we energetisch het seizoen in luiden en de juiste energie activeren.

Hoe ziet het programma eruit?

Bij een seizoensfeest gaat het voor om te zijn in plaats van te doen. Belangrijk dat je naar binnen keert en gaat voelen wat je nodig. Vaste onderdelen van een seizoensfeest zijn een gechannelde boodschap van het seizoen. een geleide visualisatie met energy healing, een persoonlijke boodschap en uitgebreide deelronde. Voorafgaand aan de visualisatie is er een wisselend onderdeel om je energetisch systeem te activeren en af te stemmen op de energie van het seizoen. Dit kan bijvoorbeeld met yoga, voicehealing, systemisch werk, ademwerk of een ander onderdeel zijn. Zodra het programma bekend is vind je dit in de infobox hieronder. Ben jij niet van de groepen, boek dan je 1-op-1 seizoensactivatie in en ontvang een afgestemde sessie in de praktijk.

Seizoensfeesten
Ontwerp zonder titel (25)

Lente-equinox - HET LENTEFEEST

De lente nodigt uit om te zaaien. Een periode om stil te staan bij je toekomstdromen en doelen. De natuur ontluikt en je voelt de nieuwe energie om je heen. Het wordt weer langer licht en meer energie om lekker aan de slag te gaan. In lente is het van groot belang dat je de juiste dingen zaait, dat je goed voelt waar je energie naartoe gaat, zodat je inspired action kan ondernemen. Super belangrijk om dat te doen waar je energie naartoe stroomt.

***

Deze editie: met ademwerk om ruimte te maken voor het nieuwe

***

Datum: 22 maart 2024
Tijdstip: 19.00u tot 22.00u
Locatie: Ervaarwat, De Schans 128, Tilburg

Ontwerp zonder titel (26)

Zomerzonnewende - HET ZOMERFEEST

De zomer is de periode van groeien en bloeien en dus van je tuintje verzorgen. De natuur bereikt dit seizoen zijn hoogtepunt, maar jij ook. Een mooi moment om terug te kijken op jouw groeiproces dit jaar. En te onderzoeken waar jouw innerlijke tuin nog hulp, extra voeding of water bij nodig heeft. Span je tijdens de hete dagen niet onnodig in en neem tijd om te genieten van het leven. Op naar een overvloedige oogst in de herfst.

***

Deze editie: Thema optimaal groeien en bloeien

***


Datum: 21 juni 2024

Tijdstip: 19.00u tot 22.00u
Locatie: Ervaarwat, De Schans 128, Tilburg

Ontwerp zonder titel (28)

Herfst-equinox - HET HERFSTFEEST

De wind schud de balderen van de bomen en helpt ons ook om overtollige ballast los te laten. De dagen worden weer korter en daarmee nodigt de herfst je uit om de hoge energie van de zomer los te laten en gas terug te nemen. De herfst is het oogstseizoen. Voor een goede oogst is het belangrijk dat jij open staat om overvloed te ontvangen. Geven vinden we makkelijker dan ontvangen en mag daarom extra aandacht krijgen.

***

Deze editie: Thema gas terug nemen, loslaten en ontvangen

***


Datum: 27 september 2024

Tijdstip: 19.00u tot 22.00u
Locatie: Ervaarwat, De Schans 128, Tilburg

Ontwerp zonder titel (24)

Winterzonnewende - HET WINTERFEEST

De winter nodigt je uit om te stoppen en te rusten. Dit is het seizoen om naar jezelf te kijken en je energie te richten op jezelf. Het seizoen om actief aan de slag te gaan met innerlijk werk. Juist met de feestdagen voor de deur, vullen de winterdagen zich snel met sociale verplichtingen. Het winterfeest helpt je voor deze drukte begint, stil te staan bij jezelf en wat jij wil.

***

Deze editie: Thema rust en ruimte voor jezelf.

***

Datum: 13 december 2024
Tijdstip: 19.00u tot 22.00u
Locatie: Ervaarwat, De Schans 128, Tilburg

LENTE SPECIALS

Wat ga je doen tijdens een seizoensfeest ?

Visuals Website MM EB (7)

Aan de hand van een kaartlegging channelt Marjolein de boodschap van het seizoen door, deze deelt ze tijdens het feest, zodat jij kan voelen wat jouw aandacht mag krijgen.

Je activeert je energetische systeem en stemt hiermee af op de energie van het seizoen. Ieder seizoen gebeurd dit op een andere manier. Het doel is altijd blokkades die je verhinderen in de juiste energie te komen te doorbreken.

Tijdens een geleide visualisatie met energy healing stap jij in je onderbewust zijn, zodat jij de boodschap die dat seizoen voor jou belangrijk is kunt ontvangen.

Het feest wordt altijd afgesloten met het trekken van een kaartje, waarbij je een persoonlijke boodschap van Marjolein ontvangt. Je spreekt tijdens de deelronde je intentie uit voor het seizoen.

Even voorstellen

Hi, ik ben Marjolein

Lichtwerker - Het is mijn mijn talent het licht aan te wijzen in het donker

Ik geloof dat we intuïtief allemaal weten wat we nodig hebben. Dat noemen we ons instinct of onze ware natuur. Als je hele dagen rent en vliegt, voelen je dat niet meer. Je lichaam gaat daardoor schreeuwen om je aandacht. Depressie, burn-out en ziekte zijn de stoptekens van onze ware natuur.

Over mij
De echte uitdagingen in mijn leven kwamen op mijn pad in het moederschap. Ze noemen het niet voor niets de tropenjaren. Ik had veel ballen hoog te houden. Balanceren tussen een man die net voor zichzelf begonnen was, 3 kinderen en mijn eigen baan. Ik moest sterk staan om niet kopje onder te gaan. Dat leerde ik met vallen en opstaan.

In die tijd vooral door veel doorzetten, strugglen en hard werken. Gedreven vanuit mijn hoofd. Ik bereikte daarmee altijd mijn doelen, maar het kostte mij veel energie. Ik voelde dat dat anders kon en mocht. Dat er niks mis is met luisteren naar je gevoel. Iets wat ik van nature heel goed kan, maar kwijt geraakt was. Niet zo gek met al die ballen in de lucht. Ik zat vast in de ratrace. Voelen kun je alleen als je de stilte opzoekt.

Vanaf mijn 40e ging ik op weg terug van mijn hoofd naar mijn gevoel. Ik volgde een opleiding tot HSP Coach bij Floor van Lier en deed de Lichtchanneler opleiding en een mentorship bij Tri-of-light. Nu help ik mijn klanten vertragen, zodat zij weer in contact komen met hen gevoel.

Het is mijn missie de mens weer terug te helpen naar zijn ware natuur.  Jou een rustpunt je bieden. Waarin we samen stil kunnen staan bij jouw onderbewustzijn en de boodschappen die het jou te vertellen heeft.

Mijn werk bestaat uit een combinatie van reading en coachen. Daar zet ik diverse tools voor in. Energetisch en systemisch werk, kaartleggingen, visualiseren en manifesteren. En vooral lekker praktisch bezig zijn met spiritualiteit.

Ontwerp zonder titel (22)

BEN JIJ KLAAR OM TE LEVEN MET DE SEIZOENEN

Koop dan nu je  ticket en kom terug naar je ware natuur

De seizoenfeesten vinden altijd plaats in de omgeving van Tilburg. Meestal zoek ik een fijne yoga ruimte, omdat het voor de visualisatie en energy healing fijn is om op een matje te liggen. Hoe dichter bij de grond je bent, hoe makkelijker je kan aarden.

Kun je niet op de genoemde datum, maar wil je wel met een groepje een seizoensfeest doen, dan kan je met mijn een privé-sessie plannen, je moet dan een groepje van minimaal 5 personen hebben. 

Ben jij niet van de groepen, dan kun je ook een 1-op-1 activatie boeken bij mij in de praktijk in Hilvarenbeek. We stemmen dan samen een fijne datum af.

Je hoeft geen ervaring te hebben met spiritualiteit om fijn deel te kunnen nemen. Wel is het belangrijk dat je bewust in het leven staat en de waarde in ziet van reading en healing. Ik ben geen waarzegster met een glazen bol, maar gewoon Marjolein die goed mensen en energie kan aanvoelen. Kaarten zet ik graag als tool bij het coachen en healen. En dat is niet iets wat vanuit het hoofd gebeurd maar vanuit je gevoel.

Ik geloof dat we allemaal over intuïtieve skills beschikken. Net zoals dieren dat hebben. In onze huidige maatschappij zijn wij alleen steeds meer naar ons hoofd (ratio) gericht. En minder naar ons gevoel of instinct.

Reading en healing is een mooie manier om naar je gevoel terug te komen en de onbewuste stukken die spelen aandacht te geven. 

Het enige dat nodig is, is dat jij openstaat om boodschappen die via mij doorkomen te ontvangen en dat je los kan laten dat iets met je hoofd te begrijpen moet zijn.

Ik geloof dat je alleen boodschappen krijgt die je op dat moment kan ontvangen. Ik vraag je altijd vooraf waar je inzicht over wil ontvangen, zodat we de juiste intentie zetten. Een reading en healing kan soms wel confronterend en pittig zijn, omdat het onderbewuste stukken naar boven brengt. Soms zul je weerstand ervaren en boodschappen als negatief ervaren. Ik geloof echter dat de donkere stukken nodig zijn en er zijn om je te helpen op jouw weg.

Mijn advies is aan de voorkant goed met mij af te stemmen wat je wel en niet wil horen en wat je angsten zijn. Zodat ik je op de juiste manier kan begeleiden.

Ieder seizoen stemmen we ons af op de energie van het seizoen. Zo worden de thema's van het feest bepaald.

Winter: Thema rust en ruimte maken voor jezelf
Lente: Thema ruimte maken voor het nieuwe
Zomer: Thema optimaal groeien en bloeien
Herfst: Thema gas terug nemen, loslaten en ontvangen

De feesten zijn vooral heel geschikt als je altijd gehaast door het leven gaat en merkt dat je daardoor altijd aanstaat en/of het belangrijk vind momenten van bezinning te nemen. Het is een mooi moment om te oefenen met zijn in plaats van doen. Vertragen, zodat je weer kan voelen wat je nodig hebt en op natuurlijke wijze mee kan bewegen met de natuur.

SINGLE TICKET

1 x 49

DUO TICKET

1 x 90

ALL SEASONS

1 x 169

Testimonials