"Either I will find a way, or I will make one"

IMG_7215 web

Deze quote prijkt al heel wat jaren op mijn LinkedIn profiel. Mijn doelgerichtheid en sterk analytisch vermogen zorgde dat ik altijd wist welke kant ik op moest en welke stappen nodig waren. De laatste jaren ben ik teruggekomen bij mijn intuïtie en vertrouw daarop in plaats van alles te beredeneren. Ik geloof dat er maar één ding in het leven dat ieder mens moet leren. En dat is op je eigen benen staan.

Werk-prive balans

Met mijn 2 “zorgkinderen” leerde ik al snel dat ik sterk moest staan om niet kopje onder te gaan. Natuurlijk ging dat met vallen en opstaan.  Onderweg leerde ik veel over autisme en hoogsensitiviteit. Met name over de werking van ons brein. Met mijn werk- en levenservaring kan ik HR-professionals, leidinggevende en ondernemers helpen de kwaliteiten van de medewerkers te ontdekken. Ik kan je helpen je HR-beleid zo in te richten dat je medewerkers weer in hun kracht komen te staan. Dit doe ik door gebruik te maken van mijn grote inlevingsvermogen. Door juiste vragen te stellen en verbanden te leggen, kom ik snel tot de kern van het probleem. Door mijn helicopterview houd ik zicht op het hele systeem. Denk aan de privé-omstandigheden van de medewerker, maar ook de sfeer en inrichting van de werkvloer, de collega’s leidinggevende. Dit zorgt samen met mijn doelgerichtheid dat ik planmatig werk, focus en overzicht houdt, waardoor gestelde doelen bereikt worden.

 

Hoogsensitief

Ik heb mijzelf in hoogsensitiviteit verdiept om mijzelf beter te leren begrijpen. Maar of je nu hoogsensitief bent of niet, de lessen die ik leerde zijn voor iedereen waardevol. In het hectische leven waarin wij tegenwoordig leven krijgen we zo’n 3000 nieuwe prikkels per dag te verwerken. Ons brein is echter in de loop der eeuwen maar 2% veranderd. Een minimale verandering ten op zichtte van de tijd waarin we maar 300 tot 500 prikkels per dag te verwerken kregen.

Prikkels en Emoties

Ik geloof dat omgaan met prikkels en emoties voor iedereen van belang is om stevig in je schoenen te kunnen staan. Als we dat leren, zullen we gezonder zijn en het beste uit onszelf halen. Ik zeg altijd, “Er is maar 1 ding dat we onze kinderen moeten leren en dat is op hun eigen benen staan”. En dat geldt dus voor iedere volwassen persoon even goed. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen systeem goed kent en kan besturen.

Burn-out

Er is bij mij nooit officieel een burn-out vastgesteld. Ik heb altijd sterk in mijn schoenen gestaan. Dat ging vanzelf. Maar op een bepaald moment werd het leven mij teveel.  Een opeenstapeling van heftige gebeurtenissen. De vroeggeboorte van mijn oudste dochter, een ziekenhuisopname van mijn tweede dochter toen ze twee weken was. Later meerdere opnames toen de epilepsie van haar ernstig ontspoorde en mijn oudste dochter de diagnose van autisme kreeg. In die tijd was ziekgemeld van mijn werk, omdat het even niet meer ging. Er gebeurde zoveel tegelijk in mijn privéleven, dat mijn basis was gaan wankelen.

Logo home mobiel

Je weg vinden is de weg

Toen er door een reorganisatie meer rust en ruimte kwam in mijn leven kwam, wist ik meteen dat ik iets anders wilde gaan doen. Het werk wat ik tot die tijd deed, was geen uitdaging voor me. Ik haalde er weinig werkplezier uit. Daarom koos voor de opleiding SPH, omdat ik mijn levenservaring graag wilde inzetten om van toegevoegde waarde te zijn voor de maatschappij. Toch stopte ik met deze opleiding omdat veel onderdelen mij geen energie gaven. Zo sprak ik mijn netwerk aan om de weer een baan te vinden in de HR-wereld. Met veel plezier werkte ruim een jaar als HR-adviseur vanuit de binnendienst om mijn vakkennis weer up-to-date te krijgen. De administratieve taken kostten mij meer energie dan ik had gedacht. Ik besloot te solliciteren naar een buitendienstfunctie en werd aangenomen. Toch besloot ik de baan af te slaan. Het commerciële aspect lag erg buiten mijn comfortzone en ik had daarbij een leidinggevende nodig die in mij geloofde en mij op mijn manier mee omhoog kon trekken. In het sollicitatieproces, voelde ik echter geen vertrouwen. Voor het eerst in mijn leven besloot ik mijn gevoel te volgen. Zo werd het tijd om de stap te zetten naar het ondernemerschap.

mogelijkheden web