Balans is geen doel dat je bereikt !

"Balanceren is een vaardigheid die je ontwikkelt.”

Ooit werd mij de vraag gesteld: “Wat als alles mogelijk was, wat zou jij dan willen”? Mijn belangrijkste waarde in mijn leven is “Eerlijk en rechtvaardig”. Als alles mogelijk was, zou ik graag willen dat iedereen in deze wereld mee mag doen. Dat we in iedereen de kwaliteiten zien en dat iedereen zijn eigen pad mag lopen.

Zelfzorg

Ik gun het je om goed voor jezelf te kunnen zorgen en voor jezelf op te komen. Je grenzen te bewaken. Door te helpen sterker in je eigen schoenen te staan, je te helpen ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn en welke keuzes je kunt maken om beter voor jezelf te zorgen. Want om je kwaliteiten te kunnen laten zien, moet je tot focus kunnen komen. En dat kan alleen als de onderliggende lagen op orde zijn. Je fysieke gezondheid, je prikkels en emoties.

Balans

Veel mensen komen bij mij met een coachvraag die verband houdt met een betere balans vinden. De enige manier om tot een betere balans te komen is je eigen systeem leren kennen. Daarvoor moet je op de eerste plaats weten wat prikkels zijn. Daarnaast moet je weten hoe jij prikkels verwerkt en hoeveel prikkels jij kunt verwerken. En tot slot wat je kunt doen om te ontprikkelen. Ook emoties spelen een grote rol in de mate waarin het je lukt om goed te functioneren. Het is van belang te weten welke emoties we allemaal kennen, de positieve uitingen van de emotie, maar ook de negatieve uitingen van emotie. En hoe je kunt oversteken van een negatieve emotie naar een positieve emotie.

Kwaliteiten

De kern van mijn werk is je te helpen je kwaliteiten optimaal te benutten. Daarvoor ga ik je eerst leren omgaan met je prikkels en emoties. Als je dat onder de knie hebt kun jij weer shinen als moeder of vader, als partner, als kind, als werknemer, als vriend of vriendin, kortom op alle vlakken in jouw leven.

Herken jij deze situaties:

  • Je staat in de ochtend goed op, maar je kind heeft een slechte ochtend. Er ontstaat al bij het aankleden veel boosheid en je gaat daarin al snel mee. Je betrapt jezelf erop dat je staat te schreeuwen door de onmacht die je voelt. Tegen de tijd dat je op je werk komt is je energie eigenlijk al op. Maar je worstelt je door je werkdag. Eenmaal thuis ben je helemaal op, maar moet er nog vanalles, koken, eten, opruimen, sportclubjes bezoeken. Je ontploft om de kleinste dingen.
  • Je weken vliegen voorbij, in de avonden lig je als je kinderen op bed liggen uitgeteld op de bank. Energie om zelf te gaan sporten, wandelen, dat boek wat je zo graag wilde lezen te lezen, met vrienden afspreken of eindelijk die studie oppakken lukt je niet meer. De dingen die je leuk vind om te doen en je energie geven lukken je niet meer.
  • Op je vrije dag heb je je voorgenomen vanalles te doen. Een aantal huishoudelijke taken, sporten, even een boekje lezen, wat administratie wegwerken. Als aan het einde van de dag je partner thuis komt, krijg je een opmerking over de rommel. Je bent de hele dag bezig geweest en aan 10 dingen begonnen, maar hebt eigenlijk niks afgemaakt. Je vraagt jezelf eigenlijk ook af wat je nu gedaan hebt.
  • Je werkt al vele jaren bij dezelfde werkgever. Je hebt het gevoel je werk met twee vingers in je neus te doen en niemand lijkt op te merken wat je eigenlijk in je mars hebt. Je leidinggevende is super blij met het werk dat je doet, maar zelf voel je geen enkele trots meer. Je zou dolgraag meer uitdaging in je werk hebben.

Herkenbaar?

Wil je hier graag verandering in zien?

Kijk dan nu naar de mogelijkheden voor coaching