"Either I find a way, or I will make one."

photowalk18febdeventer.197.web

Deze quote prijkt al heel wat jaren op mijn LinkedIn profiel. Mijn doelgerichtheid en sterk analytisch vermogen zorgde dat ik altijd wist welke kant ik op moest en welke stappen nodig waren. De laatste jaren ben ik teruggekomen bij mijn intuïtie en vertrouw daarop in plaats van alles te beredeneren. Ik geloof dat er maar één ding in het leven is dat ieder kind, en dus ook ieder mens, moet leren. En dat is op je eigen benen staan.

 

Ik heb mijzelf in hoogsenstiviteit verdiept om mijzelf beter te leren begrijpen. Maar of je nu hoogsensitief bent of niet, de lessen die ik leerde zijn voor iedereen waardevol. In het hectische leven waarin wij tegenwoordig leven krijgen we zo’n 3000 nieuwe prikkels per dag te verwerken. Ons brein is echter in de loop der eeuwen maar 2% veranderd. Een minimale verandering ten op zichtte van de tijd waarin we maar 300 tot 500 prikkels per dag te verwerken kregen.

 

Ik kan je helpen meer balans te krijgen in je leven. Doordat ik snel verbanden kan leggen zie ik waar de pijnpunten zitten. Door je kritische vragen te stellen geef ik je nieuwe inzichten. Zo help ik je op weg om je eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen. Ik help je overzicht te krijgen. Als dat allemaal staat kunnen we bij je kwaliteiten komen en kun jij weer shinen.

Prikkels en Emoties

Ik geloof dat omgaan met prikkels en emoties voor iedereen van belang is om stevig in je schoenen te kunnen staan. Als we dat leren, zullen we gezonder zijn en het beste uit onszelf halen. Ik zeg altijd, “Er is maar 1 ding dat we onze kinderen moeten leren en dat is op hun eigen benen staan”. En dat geldt dus voor iedere volwassen persoon even goed. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen systeem goed kent en kan besturen.

Burn-out

Er is bij mij nooit officieel een burn-out vastgesteld, maar ik was twee keer voor langere tijd ziekgemeld van mijn werk, omdat het even niet meer ging. Er gebeurde zoveel tegelijk in mijn privéleven, dat mijn basis was gaan wankelen. Mijn oudste dochter kreeg de diagnose autisme, mij middelste dochter haar epilepsie ontspoorde. Ze werd in het ziekenhuis binnenste buiten gekeerd om alle mogelijke oorzaken uit te sluiten. In 1 klap werd haar toekomst onzeker. Ik kwam in een overlevingsstand terecht. Ik sloot mezelf af omdat de emoties te heftig werden. Nog iedere dag werk ik eraan om weer meer verbinding te krijgen met mijzelf.

Logo home mobiel

Hoogsensitief

Toen er meer rust en ruimte kwam in mijn leven kwam hoogsensitiviteit op mijn pad. In het begin bleef ik twijfelen of dat label mij past. Ik herkende mijzelf in heel veel dingen niet. Vooral niet in de overprikkeling, omdat ik van nature mijzelf daar heel goed in kan reguleren. De hoogoplopende emoties herkende ik wel. Ik vond het lastig te kijken naar mijn eigen aandeel in situaties met de kinderen die escaleerde. En schaamde voor mijn woede-uitbarstingen. Liever was ik gewoon perfect en liet ik dat aan de buitenwereld zien.

Balans

Met mijn 2 “zorgkinderen” leerde ik al snel dat ik sterk moest staan om niet kopje onder te gaan. Natuurlijk ging dat met vallen en opstaan.  Onderweg leerde ik veel over autisme en hoogsensitiviteit. Met name over de werking van ons brein. Ik ben mijn loopbaan gestart als HR-adviseur en rolde vervolgens in de functie van officemanager. Als snel bleek mijn organisatietalent groot en ging ik werken als directiesecretaresse. HR bleef de rode draad in mijn werk en zo keerde ik terug naar een baan als HR-adviseur. Omdat ik meer wilde betekenen voor het individu besloot ik de stap te maken naar Coach.

 

IMG_9045 voet web