Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk

Een jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Marjolein Matters op 30 december 2019. Ik pakte hem er een jaar later nog eens bij. Als ik al dacht dat 2019 een jaar van groei was, dan slaat 2020 echt alles. Ik neem je nog even mee in wat ik 30 december 2019 als doelen deelde.

“Mijn doelen voor 2020, een bredere spirituele ontwikkeling, mezelf ontwikkelen op het gebied van marketing en social media, trainer en coach-skills vergroten, mijn dochter de overstap laten maken naar regulier onderwijs, meer creativiteit en tot slot meer doen wat ik leuk vind. Want dat zorgt uiteindelijk het meest voor ontspanning en het gelukkige gevoel.”

Nieuwjaar in de Sneeuw
Ik begon 2020 weer super mooi, in de Franse Alpen. Zo moe van het skiën nuttigde we de champagne en de oliebollen al wat vroeger op de avond en gingen lekker slapen. Om 12u werden we wakker van het vuurwerk en keken we vanaf het balkon. 1 januari stonden we weer vroeg op de skies. Wat heb ik toch enorm genoten van de eerste echte ski-vakantie.

Terugblik 2019
De doelen die ik mijzelf stelde op 30 december heb ik allemaal behaald en nog veel meer. Mijn skills als trainer en coach heb ik enorm vergroot dit jaar met de trainer en coachschool HSP-proof. Veerle is na de zomervakantie gestart op de basisschool hier. Meer creativiteit was er ook zeker, in tekenen, in canva, in moodboards maken. En tot slot werd het doen wat ik leuk vind ineens heel groot. Ik zat in een traject voor een andere functie, maar ik sloeg die af, omdat het niet goed voelde. En uiteindelijk nam ik kort daarna vrij plotseling mijn ontslag om mij te focussen op waar ik echt blij van werd. Ik nam 2020 om mij te focussen op mijn opleiding en te bouwen aan mijn bedrijf. Qua spirituele ontwikkeling kwam ik terecht in de Universal Law Homeschool en De law of attraction Mastery van Kim Munnecom.

Sprong in het diepe
Dit jaar sprong ik dus vrij spontaan het ondernemers avontuur in. Vandaar dat niet daarvan in mijn doelen stond. 1 april ging uit dienst bij mijn toenmalige werkgever en ging ik aan de slag met mijn Coachpraktijk Marjolein Matters. Mijn focus lag dit jaar vooral op de achtergrond bouwen aan mijn onderneming. Toch lanceerde ik eerder dan verwacht in oktober de eerste ontprikkelmaand. Ik had de ambitie dit jaar de ontprikkelmaand in mijn Online Leeromgeving te zetten. En inmiddels hebben ik de leeromgeving zo goed als klaar staan en kunnen vanaf 4 januari de eerste deelnemers via MM Academy mijn ontprikkelmaand gaan volgen.

Trots
Ik heb dit jaar ontzettend hard en met veel plezier gewerkt. Een aantal grote mijlpalen, eerste klanten mogen verwelkomen, website gelanceerd, mailingsysteem ingericht, tientallen posts geschreven, masterclasses ontwikkeld en gegeven, online trainingen ontwikkeld en gegeven, insta-stories opgenomen, praktijk opgeknapt en opnieuw ingericht en tot slot mijn online leeromgeving ingericht. Gelukkig hoefde ik dat niet allemaal alleen te doen. Want wat heb ik online veel mensen mogen ontmoeten en hulp mogen ontvangen van collega ondernemers. Ik kreeg al vaker complimenten over wat ik dit jaar allemaal heb gedaan en als ik er op terugblik dan ben ik oprecht trots. Ik voelde me soms meer IT-er dan trainer en coach. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Mooie Momenten
Ondanks het vele werken was ik wel veel thuis. Wat een genot om je kantoor aan huis te hebben en iedere ochtend samen te ontbijten en daarna de kinderen uit te zwaaien. Ik deed vanavond mee met de live volle maan meditatie en keek daarin terug op de mooie momenten van 2020. Want buiten dat het een raar jaar was, waren er zeker mooie momenten. De eerste lockdown vierde we onze 10jarig jubileum door de bruiloft na te spelen. We deden een fantastische fotoshoot met camera op statief, we vierden kinderverjaardagen in kleine clubjes. Met stip op 1 mijn 40e verjaardag in de tuin en het familiediner wat ik zo graag wilde. Het was zo’n fantastische dag. De zomervakantie dat we strandde in Oostenrijk en er een fantastisch avontuur van maakte. De verdieping die de lockdown heeft gebracht in dierbare vriendschappen. En we sloten deze rare kerst af in een monumentale boerderij in Maastricht.

De beste vragen beantwoord
1. De mooiste les die ik in 2020 leerde is dat je altijd precies bent waar je moet zijn.
2. Mijn beste beslissing was het opzeggen van mijn baan en mij fulltime focussen op mijn studie en opzetten van mijn bedrijf.
3. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om mijn baan op te zeggen en mijn hart te volgen. En voor de lieve  mensen om mij heen die mij daarin steunde en geloven in mij. Dat heeft me enorm gesterkt in deze enorme uitdaging die ik aanging. Dank je wel, Stijn, Geert, Lia, Jasmijn, Camille, Lisa en Monique voor al jullie waardering.

Tot slot
Ik hoop je met dit blog te inspireren ook terug te kijken naar dit moeilijke jaar. Ik hoop dat ondanks alle moeilijke momenten je ook mooie lessen hebt geleerd, terug kunt kijken op goede beslissingen en dankbaar kunt zijn. Want juist dat laatste, dankbaarheid, dat is de kortste weg naar geluk. Dus op de laatste dag van het jaar nodig ik je uit terug te kijken.

Op naar 2021
Mijn doelen voor 2021 deel ik 1 januari met je. Denk jij daar ook vast over na? Misschien kan ik je daarbij helpen. Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen in 2021, plan dan een gratis kennismakingsgesprek in. Dan kijk ik met je mee naar je doelen en doe je passend voorstel om er mee aan de slag te gaan.

Voor nu wens ik je ondanks alle beperkingen een goede jaarwisseling toe en alle goeds voor 2021

Laat een reactie achter