Wat ga jij doen als je lichaam stop zegt?

De aanleiding van dit bericht, de bizarre werkweken die mijn man de afgelopen tijd maakt. Hij werkte de afgelopen maand en misschien zelfs wel 6 weken wel 6 dagen per week ruim 10 uur per dag. Als eerste werd sporten geschrapt en zo kwam er steeds minder ontspanning en steeds meer vage klachten. Uiteindelijk ligt hij nu ik dit blog schrijf in bed. Je lichaam geeft je altijd alles aan, luister je niet dan stopt je lichaam je vanzelf. De vraag is pik jij de signalen van je lichaam op. En luister je ook naar deze signalen? Zorg jij goed voor je lichaam?

Luisteren naar je lichaam
De meeste mensen vinden het heel lastig om naar hun lichaam te luisteren. Er is altijd wel iets dat moet gebeuren immers. Een deadline te halen, een klusje te doen of een ritje te rijden voor de kinderen. Er is altijd werk te doen. Ik geloof dat het voor iedereen van belang is om te weten hoe je systeem werkt. Zodat je en de signalen die je lichaam afgeeft eerder herkend en er naar gaat handelen. Neem rust voordat je lichaam je stopt is mijn advies.

Een vol emmertje
Merk jij het als je emmertje vol zit? En dat het dus echt tijd is om het te legen. Te ontspannen? We krijgen zo’n 120.000 prikkels per dag te verwerken. Dat is ontzettend veel. Kennis over welke prikkels bij jou zorgen voor een volle emmer is dan ook van groot belang. Het zorgt namelijk dat je deze prikkels eerder gaat herkennen en bewuster keuzes kunt maken over wat je wel en wat je niet meer wilt doen. En wat je voor jezelf te organiseren hebt om te zorgen dat je emmertje niet gaat overlopen. Besef je dat je niet alles alleen hoeft te doen en dat hulp vragen slim is.

Decemberdrukte
De december maand is een maand die traditioneel gezien bomvol staat van de prikkels. Bij de jongere kinderen speelt de spanning voor Sinterklaas vaak op. En de ouders hebben het druk met de organisatie van alle cadeautjes, kerstdiners en borrels. De diners en borrels zullen dit jaar aanzienlijk minder zijn. Inmiddels gaan er ook geruchten over een week extra vakantie voor de kinderen. En het shoppen van cadeautjes en boodschappen doen is dit jaar misschien wel een grotere uitdaging dan ooit. Misschien vind je het heel fijn dat er dit jaar veel verplichte nummertjes wegvallen. Maar misschien ben je net al ik iemand die enorm geniet van de gezelligheid van de kerstdagen en voelt het nu juist heel leeg aan. Kortom ook deze decembermaand zal zorgen voor extra prikkels.

Om je handvaten te geven om deze gekke decembermaand door te komen organiseer ik deze maand de gratis masterclasses over prikkels en emoties. Ik geef je de kennis die je nodig hebt om prikkels en energie kostende emoties te herkennen. En ik geef je praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.

Aanmelden voor de masterclass prikkels doe je hier
Aanmelden voor de masterclass emoties doe je hier

P.S. Zit je dit te lezen terwijl je uitgeput op de bank hangt? Wat denk je dat je lichaam je nu wil vertellen?

Laat een reactie achter