Blij weer terug aan het werk?

Ik herinner me nog een vakantie jaren geleden, dat hoe dichter we bij huis kwamen, hoe groter de brok in mijn keel werd. Toen mijn man vroeg, zin om weer thuis te zijn, kwamen de tranen. Ik had helemaal geen zin om weer thuis te zijn. Het verstikte me om weer thuis in de routine te moeten. Gevangen in twee banen die me geen energie gaven. Dat zouden we nu wellicht een bore-out noemen.

En zo verstreken de jaren. Het bedrijf van mijn man werd groter en mijn baan werd minder belangrijk voor de inkomsten, dus toen ik tijdens een reorganisatie weg moest, was dat geen probleem. Maar een mogelijkheid, nu kon ik gaan doen wat ik wilde. En dat werd wel een zoektocht. Omdat ik niet stil wilde zitten ging een opleiding SPH doen, ik gaf mezelf een jaar de tijd om te ontdekken of dat was wat ik wilde. Maar na de tweede zomervakantie thuis begon het te kriebelen en wilde ik terug aan het werk. Ik twijfelde op dat moment voor mezelf te starten als coach of om terug het HR-vak in te gaan. Het ondernemen voelde nog niet als het juiste moment en dus zocht ik een baan, terug in het HR vak. Met veel plezier werkte ik het eerste half jaar, volop uitdaging en kansen. Maar toen ik alles onder knie had, miste ik toch uitdaging en was iedereen wel blij met wat ik deed, maar ik werd er niet blij van. Reden voor mij om te stoppen en nu de sprong in het diepe te maken. Starten als coach/trainer.

Inmiddels heb ik mijn eerste trainingen gegeven en coachingstrajecten afgerond. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze meer balans willen in hun leven. Bijvoorbeeld tussen werk en privé, tussen moeder zijn en vrouw zijn, tussen ontspanning en inspanning. Nu is balans geen statisch gegeven, je bent als het ware een koortdanser die steeds opnieuw de balans moet vinden, met iedere stap die je zet. Als coach help ik daar graag bij, omdat ik geloof dat je pas tot je recht kunt komen, als je weet hoe je jezelf in balans kunt brengen. Heb je dat onder de knie dan kun je gaan ontdekken wat je kwaliteiten zijn en deze gaan benutten.

Zelf heb ik niet altijd stil gestaan bij mijn kwaliteiten. Ik vond mijzelf nooit zo bijzonder. De afgelopen jaren leerde ik mijn kwaliteiten meer waarderen. Wat ik wel altijd heb gedaan is mijzelf laten zien en horen. Ik geef mijn mening, ben kritisch en neem niet alles voor waar aan. Als kind noemde ze mij al eigenwijs. Verder laat ik mijn eigenheid altijd zien in mijn kleding. Ik ben gek op kleuren en draag dus bij voorkeur kleurrijke kleding.

De kern van mijn werk is je te helpen je kwaliteiten optimaal te benutten. Daarvoor ga ik je eerst leren omgaan met je prikkels en emoties. Als je dat onder de knie hebt kun jij weer shinen als moeder of vader, als partner, als kind, als werknemer, als vriend of vriendin, kortom op alle vlakken in jouw leven.

In alles wat ik doe draait het dan ook om kwaliteiten. Jouw helpen je “True Colors” te ontdekken of de “True Colors” van de mensen om je heen (partner, kinderen, collega’s, medewerkers enzovoorts). De stappen die daarvoor nodig zijn heb ik verwerkt in het kleurenkompas. De vier richtingen zijn theoretische kennis, zelfkennis, integreren en verankeren.

Word jij nog blij je van je werk? Of ga je met tegenzin weer aan het werk. Vraag jezelf dan eens af hoe dat komt. Sluit het werk aan bij je kwaliteiten. Weet je wat je kwaliteiten zijn? Ik nodig je van harte uit om samen met mij op onderzoek uit te gaan. Klik hier voor de mogelijkheden

Laat een reactie achter